Преглед на тема
 Принтиране на темата
Влогърите
434
Странно как сензацията Сузанита, която накара цяла България да говори за нея има 1.3 млн гледания в последната си песен. (Води се песен на Андреа, но кой нормален би пуснал курвата на Кобрата без голо 14 годишно в клипа?). Името на дъщерята на Орхан Мурад се споменава в новини, във вестници, имаше участия, абе като цяло всяко второ нещо в България беше свързана с нея. Нормално е този човек да привлича толкова много внимание около себе си, но... 10 дни по-рано, двама '***мъри' пуснаха парче на име "Черешка". Проста песен, 4 изречения и зарибителна мелодийка. Ауто-тона се усеща и като цяло няма абсолютно никаква логика този проект наречен по плод да преуспее.

https://www.youtu...mne4JYRnf4

Как някакви двама калъфа от Пловдив с такава проста песен имат повече гледания от мечтата на всички педофили Сузи? Не са близнаци на Кърт Кобейн, да кажеш, че имат зрители заради външния им вид, дори напротив. Единия тип прилича на меченце, а другия прилича на типичния пубер-курвар-футболист, който цъка за селския отбор на селото си. Щом не е за външния вид трябва да е за пеещите им умения? Честно казано от ауто-тона не може да разбереш какъв е нормалният глас на тези пичове. Щом няма нищо интересно около песента или клипа, повечето хора, които не се интересуват от ***минг се запитват "Кви са тия типове и що са #1 в трендинг вече 10 дни?". Е явно в 21 век не е нужно да си талантлив, красив или с връзки за да направиш една средно известна песен в България.
Двамата красавци, известни още като ПикПук и Чокопарляка са ютубири, известни със своите видеа на Фифа. Нищо повече. Всичките им последователи са се събирали през последните няколко години, докато аудиторията на двамата не достигна 58-60 К. Точно около тази цифра те решават да си направят песничка, която аудиторията им от 60 хиляди, ще реплейват докато не я направят #1 в трендинг.
Цялата тази история ме накара да се замисля и да размишлявам, колко голямо влияние имат тези млади момчета за подрастващата младеж. До 16 годишна възраст, децата са лесно податливи на всичко. Ако някой попадне в компания, където се друса, пие и пуши, има голяма вероятност самото дете да почне да подражава на компанията си за да се впише в нея. Представете си всичките тези 60К деца, които гледат всекидневните клипове на така известните влогъри. В днешно време влогърите имат по-голямо въздействие върху младите от колкото учителите, а и в някои случаи от родителите си. Децата виждат човек, който ги забавлява и искат да му подражават. В някои случаи, родителите осъзнават, че детето им попива от тези интернет персонажи и се е стигало до разговори между влогъри-родители.

https://youtu.be/...0P8Ig?t=75

През годините съм виждал много ***мъри/влогъри, които с нарастването на аудиторията си осъзнават, че дават лош пример на младата част от зрителите си. Примери за това са Павел Колев, Кристиян Танев, който преди години правеше далеч, далеч по-нецензурирани клипове и един от моите любими хора в You Tube - Aethelthryth.
Лично на мен понякога ми липсват ругатите изрази на Танев или rage моментите на Aethelthryth, понякога е по-добре да пожертваш част от насладата на по-зрялата си аудитория за да привличаш и да задържаш по-младата си такава.

i.imgur.com/cpw6yGZ.png

С натрупването на годинките, смених много Ютубъри. Започнах да следя нови, спрях да следя стари. За да ме привлече един влогър или ***мър трябва да може да прави 2 неща.
Да редактира клиповете си на ниво. Не съм от хората, които се дразнят на шитпостовете. Знам, че тези неща се гледат, знам че носят слава и гледания на даден криейтър. Дори да е шитпост, дори да е ориджинал контент, качеството на редакцията е първо по важност след...
За да ме привлече един Ютубър той трябва да може да говори. Това е най-важното нещо не само за влогърите, а и за самите хора. Да могат да общуват, а не само да говорят. Именно за това аз съм почитател на Aethelthryth. Не се интересувам от ***минг клиповете му, но този човек е просто ... умен

https://www.youtu...0gq6XuJyvs

Повечето 16-17 годишни хора, които се занимават с тази индустрия още нямат житейският опит да общуват като един зрял човек вкусил от живота. Понякога за да си интересен на зрителя просто трябва да може да говориш като хората, да формираш изреченията си така да бъдеш разбиран без човека от среща да полага усилия.

i.imgur.com/zhRBtAy.jpg

Влогърството не е достатъчен доход за издържане. Това е факт, който за жалост се среща в по-малките страни като в България. Колкото и качествен криейтър да си, нещата просто няма как да се получат само с гледания. За щастие обаче в последните няколко години се намери начин да си изкарваш хляба говорейки пред компютър и това е чрез реклама.
Преди известно време се получи голям скандал свързан с една реклама на онлайн приложение ( Бонго). Едни от най-известните хора в тази сфера (Танев, Азов и Типично) направиха реклама на това приложение и следователно напълниха джобовете си. Това обаче предизвика ревност в някои потребители. Ето ви един кратък факт.

СКАНДАЛ=ГЛЕДАНИЯ=>ПОВЕЧЕ АУДИТОРИЯ=>ПО-ГОЛЯМ ШАНС ДА РЕКЛАМИРАШ ПРОДУКТ=>ПОВЕЧЕ ПАРИ


Venom The Doctor с неговите 70 хиляди фенове зад гърба си, започна драмата на годината. Някои от вас помнят как именно той обяви война на Мотикаря преди 1 година, а сега жертвата му беше човека заради който под всяка чалга/поп песен се писаха коментари от типа на #ПапкаАутизъм.
Вижте, знам че ще ме захапите за това, че отново обиждам любимият ви Веним, но като разгласиш този продукт и на твоята аудитория, ти не правиш нищо освен да рекламираш приложението още повече.
Завист и желание за гледания. Това са главните причини заради, които се започват You Tube драмите.

След някъв скандаУ, отново може да се събуди тази тема.. soo, pls не я заключвайте.
Какво е вашето мнение за влогърите като цяло ? (Не ме интересува, но нали трябва темата да е по-интересна)
WWEHD.INFO

3 TIMES WWEHD.CHAMPION
1 TIME UNIVERSAL CHAMPION

First reign-31 Days(26.01.15-25.02.15)
Second reign- 69 Days(18.06.15-25.08.15)
Third reign - 52 Days (02.07.16-22.08.16)
Fourth reign - 71 days (21.11.17-30.01.18)
Total days as Champion-223
 
http://CMPunk.com
RoodeClub
Драма = рейтинг! Казал съм го преди две години, все още е същото, не само в YouTube, не само тук, а и в живота, ще привлечеш внимание ако вдигнеш скандал.

Иначе влогърите са търпими само ако са нетипични, тоест всякакви Флаповци, Инстанти и най-вече Конрадовци не искам да ги виждам. Благодарение на 13-годишните фенчета Конрад вече 5 години си трупа много гледания, въпреки безличните и еднакви клипове. Единственият влогър, който продължавам да следя с кеф е Цурко, защото неговият контент винаги е различен, винаги е нестандартен, не е просто говорене в камерата, а скечове и сегменти с качествено съдържание, затова и може би не трябва да го причисляваме към влогърството - той не е влогър, той е криейтър....повече такива да има!
WWEHD Championships
WWEHD Champion - 2 Times
Meltzer's Champion - 3 Times
 
Отидете до форум